2020-01-13 11:56:55

Razmjena straničnika

Četvrtu godinu zaredom naša školska knjižnica sudjeluje u projektu razmjene straničnika (bookmarkera, označivača knjiga) među školskim knjižnicama iz cijeloga svijeta. Projekt svake godine organizira Međunarodna udruga školskih knjižničara (IASL) u listopadu, povodom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica.

Prve godine razmjenjivali smo straničnike s ruskom školom, druge godine smo dobili lijepe straničnike iz Portugala i Mađarske, prošle godine opet iz Mađarske, a ove godine dodijeljena nam je škola partner iz engleskog mjesta Malpas.

Nakon praznika dočekala nas je željena poštanska pošiljka! Svakog petaša razveselio je straničnik od vršnjaka iz Velike Britanije.

U izradi bookmarkera za prijatelje iz Ujedinjenog Kraljevstva sudjelovali su učenici 5. razreda. Uz pomoć školske knjižničarke izradili su zaista posebne i simpatične označivače knjiga. Fotografirali su se u dresu hrvatske nogometne reprezentacije, s kravatom oko vrata, i takve potpuno originalne i personalizirane straničnike poslali poštom u Veliku Britaniju.


Osnovna škola Pavla Štoosa Kraljevec na Sutli