2020-03-23 16:01:00

Svjetski dan voda

Učiteljica Antonija Rajić i njezini prvašići su Dan voda (22. 3.) obilježili slikajući vodu i biljni i životinjski svijet oko vode. Lijepe slike naše Sutle i Jadranskog mora potražite u foto-galeriji.

 

 

 

Svjetski dan voda obilježava se svake godine 22. ožujka i usmjeren je na važnost vode i podizanje svijesti o 2,2 milijarde ljudi koji nemaju pristup sigurnoj vodi. Riječ je o poduzimanju akcija za rješavanje globalne krize s vodom, a glavni fokus Svjetskog dana voda je podrška postizanju cilja održivog razvoja 6: voda i kanalizacija za sve do 2030. godine.

Ideja za ovaj međunarodni dan nastala je 22. prosinca 1992. godine u Rio de Janeiru na prijedlog UN-ove konferencije o okolišu i razvoju (engl. United Nations Conference on Environment and Development – UNCED). Generalna skupština Ujedinjenih naroda usvojila je rezoluciju i prvi Svjetski dan voda obilježen je 1993. godine. Od tada, svake godine, UN-Water, tijelo koje koordinira UN-ov rad na području vodoopskrbe i odvodnje određuje temu Svjetskog dana voda kao odgovor na aktualni ili budući izazov.

IZVOR: https://www.voda.hr/hr/novosti/svjetski-dan-voda


Osnovna škola Pavla Štoosa Kraljevec na Sutli